Greg Smith jóval több volt egy tehetséges gyereknél. Hiszen ha valaki az általános iskolát 1 év alatt járja ki, és 7 éves korára végez a középiskolával is, az nem más, mint egy zseni.

10 éves korában már az egyetemen tanult haladó szintű fizikát, francia nyelvet és számítástechnikát.

Ma Greg már 26 éves. Oprah: Where Are They Now? műsorában beszélt életéről, amelyben elmondta, hogy természetesen neki is furcsa volt, hogy ilyen gyorsan fel kell nőnie, és hogy ennyire fiatal volt osztálytársai között. Ennek ellenére mégsem közösítették ki.

“Az egyetemen nagyon sok barátra tettem szert, akikkel jól éreztem magam” – közölte, hozzátéve, hogy azért a korosztályából is vannak barátai, akikkel együtt sportol, vagy szórakozik.

A ma már 26 éves fiatalembert a 90-es években az amerikai sajtó szinte szétszedte, minden műsorban, minden címlapon ő szerepelt. Emiatt sokan fel is ismerték az utcán.

Greget azóta öt alkalommal jelölték béke Nobel-díjra, hiszen kiemelten foglalkozik a gyerekek jogaival, és több jótékonysági kampány támogatója is.

Ami a szakmai életét illeti, Greg jelenleg posztdoktori kutató a Mount Sinai kórházban, valószínűség-számítással foglalkozik a génkifejeződésre lebontva. A cél, hogy kifejlesszenek egy rákellenes gyógyszert, amire Greg szerint, még az ő életében sor kerülhet.

Ő tehát azon kevés zsenigyerekek egyike, akinek az életét nem keserítette meg a furcsa, átlagostól eltérő „fejlődése”.

(Forrás: filantropikum.com)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!