Az egyik internetes oldalon húsz mai fiatal vallott arról, hogy mit jelent számukra az, hogy a szüleik tinédzserkorban hozták őket világra. A történetek között akad egész hétköznapi, de megdöbbentő válasz is.

1. „Nagyon nehéz egy tinédzser anya lányának lenni.Mindenki úgy néz rám, hogy soha semmiben sem leszek sikeres, és ugyanúgy fogom végezni, mint az anyukám.”

2. „17 éves korában szült az anyukám.Rettegek a szextől, mert nem akarom elkövetni ugyanazt a hibát, amit ő.”

3. „A szüleim 18 évesek voltak, amikor a világra jöttem.Muszáj valami igazán különlegeset tennem az életemben, mert, ha ez nem jön össze, akkor a szüleim feleslegesen rontották el az életüket.”

4. „Az édesanyám 17 éves volt, amikor megszült engem.Remélem nekem is összejön 17 évesen, és akkor családi hagyományt teremthetünk.”

5. „Az anyukám 16 évesen szült meg.A húgomat 19 évesen.Az öcsémet 23 évesen.Mind a hármunkat egyedül kellett felnevelni.Teljes szívemből szeretem, és nagyon utálom, amikor valaki azt állítja, hogy rossz anya, mert ő a legeslegjobb.”

6. „Tinédzserek voltak a szüleim, amikor megszülettem.Most 20 éves vagyok, ők lassan negyvenesek lesznek.A mai napig meglepődnek az emberek, amikor elmondom, hogy anya 37, apa 38 éves éves.Nem értem mi ezzel a baj, hiszen legalább sokkal tovább szerethetnek.”

7. „Mindenki próbálja elbátortalanítani a tinédzser anyákat.Az én anyukám kamaszként, 16 évesen szülte meg a bátyámat, engem 19 évesen.Barátként bánik velünk, ám amikor szigorra van szükség, akkor is megállja a helyét.”

8. „Tinédzserszülők neveltek fel, szerető légkörben. Még mindig együtt vannak.Büszke vagyok az erkölcsökre, amit átadtak nekem.”

9. „Nem lesz abortuszom, hiszen rólam is lemondhatott volna az anyukám, aki csak 17 éves volt, amikor megszült.”

10. „A szüleim tinédzserek voltak, és a végén egyiküknek sem kellettem.Három alkalommal majdnem nevelőszülőkhöz kerültem Nem akarok gyereket, mert nem szeretném azt, hogy ugyanez vele is megtörténjen.”

11. „A szüleim 17 és 19 évesek voltak, amikor az ikertestvéremmel a világra jöttünk.Még ma is vannak olyan rokonaink, akik azon sóhajtoznak, hogy sokkal egyszerűbb lett volna, ha a szüleink elvetetnek minket, hiszen annyira fiatalok voltak.Köszi!”

12. „Egy kamaszlány gyereke vagyok.A nagymamám szerintem azt akarta elmesélni, hogy az anyukám le akart mondani rólam, de a nagyi nem engedte meg az abortuszt.Fogalmam sincs, hogy mit érezzek ezzel kapcsolatban.”

13. „A szüleim, a nagyszüleim és a dédszüleim is tinédzserek voltak, amikor gyerekük lett.Én most 20 éves vagyok, de nincs gyerekem, viszont van egy jól fizető állásom és orvosnak készülők.Legyőztem a statisztikát!”

14. „Az anyukám 16 éves volt, amikor megerőszakolták. Kilenc hónappal később megszült, majd örökbe adott azért, hogy esélyem legyen egy annál jobb életre, mint amilyet ő 17 évesen kínálni tudott volna.”

15. „Tinédzserként szült meg az anyukám. Amikor elmondom, hogy hány éves, akkor mindenki gyorsan számolni kezd, majd furán néznek rám.Rettenetesen unom, hogy elítélnek.”

16. „Az anyukám 18 évesen kimaradt az iskolából, mert megszült engem.Tizenhat évvel később mesterfokozatot szerzett és szociális munkásként dolgozik.A tinédzserkori terhesség nem a világ vége.”

17. „Az anyukám 16 évesen szült, és már 17 éve a legjobb barátnőm.Nem lehetnénk ennél boldogabb.”

18. „Az anyukám kamaszkorában szült meg.Soha nem nevezhetem anyának, mert mindig a keresztnevén kell szólítanom.”

19. „Az anyukám 16 évesen esett teherbe, majd 17 évesen megszült.Mindenki attól próbál megvédeni, hogy ugyanígy járjak.Nem is akarok gyereket.Utálom, ha irányítanak, ezért lázadok.”

20. „Mindig és mindenki meglepődik, amikor elmondom, hogy az anyukám tinédzserkorában szült meg.Általában azt mondják erre, hogy akkor nem csoda, hogy ennyire fiatalos, mert azt hitték, hogy csak jól tartja magát.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Érdekesnek találtad? Akkor oszd meg másokkal is!