Édes sütőtökleves

Semmi nem hangzik olyan ősziesen, mint a sütőtök. Aromás, ízes és rengeteg tápanyagot tartalmaz.

Hozzávalók:

2 evókanál kókuszolaj

1 kis fej, kockára vágott hagyma

1 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál só

4 csésze hámozott és nagyobb kockákra vágott sütőtök

4 csésze zöldséglé

2 evőkanál juharszirup (opcionális)

butternut squash soup

Elkészítése:

Hevítsük fel egy nagyobb fazékban a kókuszolajat, majd pároljuk a hagymát 5-8 percig, míg barnulni nem kezd. Adjuk hozzá a sót és a fahéjat, majd kis idő elteltével a sütőtököt és kevergessük 5 percig. Öntsünk rá zöldséglevet, majd főzzük közepes lángon főzzük 15-20 percig. Ha elfő róla a víz, adagoljuk a maradék zöldséglevet. Amikor a sütőtök megpuhul, pürésítsük gépi mixerrel. Keverés közben csepegtessük rá a juharszirupot. Öntsük vissza a levest a fazékba és fűszerezzük szánk íze szerint.

 

Gyömbéres répaleves

Teli van jótékony hatású antioxidánsokkal. Csináljunk többet és hívjuk át a szomszédokat is kóstolóra.

Hozzávalók:

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 gerezd préselt fokhagyma

2 evőkanál és 2 teáskanál friss, darált gyömbérgyökér

1 nagy felaprított hagyma

4 csésze szeletelt sárgarépa

6 csésze víz

1 teáskanál tengeri só

1 egész fahéj

snidling vagy petrezselyem a díszítéshez

carrot soup in small white bowl

Elkészítése: 

Hevítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát és gyömbért és pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul. Öntsük rá a sárgarépát a vizet és a fahéjat, és forraljuk fel. Megsózzuk és lassú tűzön főzzük, míg a répa puha nem lesz. Pürésítsük mixerrel és díszítsük snidlinggel vagy petrezselyemmel.

 

Krémes karfiolleves

Tökéletes alternatívája a nehéz ételeknek, amiket az év ezen szakaszában hajlamosak vagyunk fogyasztani.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj

1 kisebb, kockára vágott hagyma

2 csésze zöldséglé vagy víz

4 csésze kockára vágott karfiol

1 csésze kockára vágott burgonya

1/2 teáskanál só

1 evőkanál vaj

2 evőkanál liszt

1 csésze tej

1 csésze reszelt sajt

csipetnyi fehér és fekete bors, szerecsendió

Olvasd el ezt a cikket is –>  A vasztu és a konyha

1 szál friss kapor

citromlé

home made cauliflower soup in a white bowl

Elkészítése: 

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk, míg áttetszővé nem válik. Öntsük rá a vizet, a karfioldarabokat és a burgonyát. Forraljuk fel és sózzuk meg közben. Közben elkészítjük a rántást a vaj melegítésével és a liszt hozzákeverésével. Tegyük félre. Amikor a karfiol és a krumpli megpuhul, tegyük turmixgépbe. Ezután mehet vissza a serpenyőbe a tej hozzáadásával. Melegítsük újra a keveréket és helyezzük rá a rántást, a sajtot és a fűszereket. Pároljuk, amíg krémes nem lesz. Ízesítsük citromlével és díszítsük kaporral.

(Forrás: sokszinuvidek.24.hu)

Jó étvágyat!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!