Több olyan zöldségrész is van, ami általában a kukában landol, pedig ehető és egészséges is.

A petrezselyemzöldet számtalan ételhez használjuk, a sárgarépa zöldjét azonban általában kidobjuk. Pedig ehető, és tele van vitaminnal meg egy jó adag ásványi anyaggal. Tehetjük szendvicsbe, levesekbe és salátákba is.

Hasonló a helyzet a retek zöldjével, habár levelei sokszor szúrósak, éppen ezért leginkább leveseket ajánlatos ízesíteni vele. Ha sikerül olyan leveleket találnunk, amelyek nem rendelkeznek ezekkel a kis szúrós szálakkal, tehetjük salátába is.

A harmadik szuper zöld pedig a borsó héja. Tegyünk belőle egy-két darabot a levesbe vagy a főzelékbe. Elképesztően finom ízt ad neki.

(Forrás: vous.hu)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Aki látja, beleszeret Nagy-Britannia legtávolabbi szigetébe!