Nemcsak a süteményeink válhatnak finomabbá tőle, de a fahéj egy másik előnyös oldalára is fényt derítettek a Rush Egyetem egészségügyi központjának kutatói. Egereken végzett kísérletekkel ugyanis bizonyították, hogy a tanulási képességekre is jó hatással lehet ez az ízletes fűszer. A tanulmány azért is igen hasznos, mert eddig csak keveset tudtunk arról, hogy milyen idegrendszeri folyamatok miatt lesznek egyesek rossz tanulók. – írja az Index.

A most felfedezett mechanizmusban a hippokampusznak van fontos szerepe, az agynak ez a kis része szervezi és tárolja az információkat. A kutatók azt találták, hogy a rossz tanulók agyában kevesebb a CREB fehérje, és több a GABAA receptor alpha5 alegysége (GABRA5), mint a jó tanulókéban. A kutatásban részt vevő egerek szervezete az elfogyasztott őrölt fahéjból nátrium benzoátot állított elő, és pont ezt a vegyi anyagot használják más esetekben az agykárosodás kezelésére is.

(Forrás: hazipatika.com)

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Közönséges galaj