Mindenekelőtt vegyük tudomásul, hogy hazatérve nem elég pusztán leöblíteni a kezeinket. A helyes kézmosás ismérve, az alaposság. Lehetőleg baktériumölő, valamint viricid hatással rendelkező szappant, méghozzá folyékony állagút válasszunk. ezek egyrészt könnyebben eljutnak a kéz redői közé, másrészt a kemény állagú szappanok, mivel a kézmosás után is jó ideig nedvesek maradnak, sok esetben túlélést biztosítanak a kézmosás közben eltávolított és a szappanon megtapadt kórokozók számára. Ezeket pedig a következő kézmosás alkalmával, akár vissza is juthatnak a kezeinkre – innentől kezdve pedig ismét ki vagyunk téve a fertőzéseknek. A Vanderbilt University kutatói megállapították, hogy az ember számára még elviselhető hőfokú víz, önmagában nem pusztítja el a betegséget okozó mikroorganizmusokat.

A kézmosás szabályai:

  • Nedvesítsük be a kezünket
  • Kenjük be folyékony szappannal
  • Dörgöljük át alaposan a kezeinket, a kézfejet és a tenyeret, az ujjközöket, valamint a csuklókat is, amíg a szappan nem kezd habzani. A művelet, a WHO ajánlása szerint, legalább 20 másodpercig tartson.
  • Öblítsük le kezeinket langyos, folyó víz alatt
  • Lehetőleg ismételjük meg a műveletet, kutatásuk szerint ugyanis az első kézmosás alkalmával a kórokozók csak egy részétől szabadulhatunk meg
  • A helyes kézmosás része a szárítás, amihez mindig tiszta, száraz törölközőt használjunk

(Forrás: vitalitas-magazin.hu)

Ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Téli csodaszer