Szervezettséggel elképesztő messze lehet jutni – ezt bizonyítja az alábbi egyperces videó, amelyben japán takarítók 7 perc alatt (!) takarítanak ki egy teljes vonatszerelvényt.

A Sinkanszen egy nagysebességű vasúthálózat Japánban, amelyet a Japan Railways, az ország fő vasúttársasága üzemeltet. Mióta 1964-ben megnyitották az első vonalat, a „Tókaidó Sinkanszent” (Tokió és Oszaka között), a hálózatot a legtöbb honsúi és kjúsúi nagyvárosra kiterjesztették, maximum 300 km/h-s sebességgel valamint földrengés- és tájfunbiztos vonatokkal.

A tesztek során a vonatok sebessége a hagyományos vasúti kocsiknál 443 km/h, a mágnesvasút vasúti kocsijainál pedig 580 km/h volt. (wiki) 323 szerelvény naponta több, mint 400 ezer (!) embert szállít Tokióból.

Mi azonban a takarítókról mutatunk be most egy videót, akik maximum 7 perc alatt (!!!) kitakarítanak egy teljes szerelvényt. Mármint tényleg. Minden munkás 100 széket tisztít meg ennyi idő alatt.

Összeszedik a szemetet, felsöpörnek, letörlik az üléseket, ellenőrzik a poggyásztartót, elhúzzák a “függönyöket”, irányba fordítják a székeket (!), sorba állnak és tiszteletük jeléül meghajolnak. Majd az egész újra kezdődik pár perccel később.

A munkások átlagéletkora 52 év. Nézd meg az alábbi másfél perces videót, nem fogsz hinni a szemednek!

(Forrás: tudnodkell.info)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!