A himba törzs egy félnomád pásztornép Namíbia északi részén. Egyike azon kevés afrikai bennszülött csoportnak, akiknek sikerült megőrizniük eredeti életmódjukat. Különös ismertetőjelük a nők bőrének és hajának vörös színe, amit egy okker, zsír és növényi anyagok keverékéből előállított kenőccsel érnek el.

himba01

Ez az anyag, amellyel rendszeresen bekenik magukat megvédi őket az erős naptól, a rovarcsípésektől így szinte alig látni rajtuk az öregedés nyomait.

A himbák egy távoli teremtőben hisznek, akinek a segítségét csak az ősök szellemeinek közbenjárásával lehet elnyerni. A szertartásaik szent tüzek köré összpontosulnak, amelyeket az ősök sírjain gyújtottak.

A tűz és a füst azonban nemcsak vallási szertartásaiknál játszik központi szerepet. Speciális „füstfürdőben mártóznak meg”, ami tisztán tartja a testüket, még az intim testtájékaikat is!

himba04

Ezek a gyönyörű, egzotikus nők úgy maradnak tiszták és egészségesek, hogy vízzel szinte sosem érintkezik a testük. A füstöt speciális gyógynövények gyökereinek elégetéséből és mágikusnak tartott kövek porából nyerik. A füst még a betegségeket is távol tartja a törzs tagjaitól!

(Forrás: Wikipedia)

Ne felejtsd el megosztani, hogy másokhoz is eljusson! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!