A Kollath reggeli – jóllakottság érzet 4 órán át

A korábban divatos nézetekkel ellentétben ma már tudjuk, hogy mennyire fontos teljes értékű reggelivel kezdeni a napot. Sokan hallották már, de talán kevesebben próbálták ki a Kollath Werner német orvos nevéhez kötődő Kollath-reggelit.

Számos helyen találkozhatunk jótékony hatásainak felsorolásával:
 Nincs gyomortúlterhelés, csak legalább 4 órán át jóllakottság érzet.Beállítja az ideális testsúlyt. A túlsúlyosak fogynak, a túlzottan soványak pedig híznak, és emésztőszerveikben is javulást észlelnek. A székrekedés megszűnik. Mivel a reggeli méregtelenít, a fáradtság jelei eltűnnek. Növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképesség. Javul a közérzet, amely a biológiai egyensúlyból következik.

Az ember nem kíván izgatószereket (kávé, dohány, alkohol).Növekszik a koncentrációképesség, mivel az emésztőszervek nincsenek túlterhelve. A vér összetétele javul, a koleszterinszint csökken. A jobb vérkeringés megszünteti a bőrbetegségeket (ekcéma, kelés, pikkelysömör). A haj regenerálódik, rugalmassá válik.A köröm fényesség válik, nem lesz törékeny.A fogazat megjavul, az ínysorvadás mértéke csökken. A csontváz megerősödik.

Lássuk hát, miből áll a Kollath-reggeli:

3-4 dkg gabona (zabpehely, rozspehely, kölespehely, tönkölypehely, kölesliszt – amit kedvelünk, lehet vegyesen)2 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, körte, szilva)1 ek aprított olajos mag (dió, mogyoró, lenmag, mák, napraforgó, tökmag)1 kiskanál méz, 8-10 dkg idénygyümölcs (elhagyható)

A Kollath-reggeli elkészítését előző este kezdjük. Egy csészébe tesszük a kiválasztott gabonát és aszalt gyümölcsöt. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Másnap reggel hozzáadjuk az olajos magokat, a mézet, és beleaprítjuk az idénygyümölcsöt, majd alaposan elkeverjük, és máris fogyasztható. Az is fontos, hogy a reggeli elfogyasztására szánjunk elég időt, a legjobb hatás
elérése érdekében alaposan rágjunk meg minden falatot.

Hémangi
vegavarazs.hu

Grillezett kecskesajt cukkini-bab salátán
Hozzávalók 4 személyre:
4-6 szelet kemény (érlelt) kecskesajt
2 ek olívaolaj
4 ek akácméz
1 bio citrom
1 ek zsemlemorzsa3 tk kakukkfű
25 dkg fehér bab (konzerv, lecsöpögtetve)
1 fej vörös hagyma
1 db cukkini
1 tk édeskömény mag
Először az édeskömény magokat pirítom meg egy száraz serpenyőben. Mikor már illatozik, félrehúzom, egy tálkára szórom és kihűtöm. Közben a cukkinit megpucolom és durvára lereszelem. A megtisztított hagymát apróra felkockázom és a babot egy szűrőben lecsöpögtetem. A sütő grillezős részét előmelegítem.
A forró vízben megmosott és szárazra törölt citrom héját finomra reszelem és 2 ek kifacsart citromlevet félreteszek
belőle. A kakukkfüvet összekeverem a zsemlemorzsával, a lereszelt citromhéj felével, az édesköménnyel és a mézzel.Az olajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom és a hagymát 1 perc alatt üvegesre párolom. A cukkinit is hozzáadom és
közepes-magas hőfokon 4-5 percig tovább pirítom. A babot is belekeverem és 2-3 percig együtt párolom. A félretett citromlével, maradék citromhéjjal, sóval és borssal fűszerezem.
A sajtszeleteket egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre fektetem és a mézes keverékkel a szeleteket alaposan bekenem. A tepsit a sütő legfelső sínébe tolom és a sajtokat addig grillezem, míg enyhe barna színt kap és kissé folyóssá válik.A cukkinis babot tányérra rendezem, a sajtszeletet ráfektetem és magos kenyérrel (ez el is maradhat) kínálom.

Notburga konyhája
www.notburga.blogspot.co.art

Oszd meg másokkal is