A só minden háztartásban fellelhető, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre használható az ételízesítésen kívül. Pedig nagyanyáink idejében, mikor még nem ontotta el a boltok polcait a tisztítószerek egész arzenálja, ilyen egyszerű anyagokat használtak mindenféle praktikára.

Ha nem voltunk elég ügyesek és sikerült leégetni a lábost vagy a serpenyőt, egy kávéskanálnyi só segíthet megtisztítani az edényt a kozmától. Ha az újkrumpli pucolásával nem akarunk annyit kínlódni, áztassuk be sós vízbe egy rövid időre, utána jóval könnyebb lesz megpucolni őket. Segít eltüntetni a friss zsírfoltot, sőt, állítólag még a vörösborfolt is könnyebben kijön az abroszból, ha sóval szórjuk be.

Ha pedig citrommal keverjük el, remek tisztítószer fémtárgyakhoz. Nagymamám mindig a teáskannánk belsején lerakódott elszíneződést tisztította vele. Még a fogporomhoz is tengeri sót adok a menta és a citromhéj mellett, de ez már talán a szépségápolás része.

Bánki Viktória

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Zsályafiltert a szemnek