A legjobb minőségű teákat Indiában, Kínában és Srí Lankán állítják elő, ebben talán mindenki egyetért.  Ahány régió, ahány környék, annyi különféle termés, annyi íz, aroma, és annyi ár… Nézzük most a legdrágábbakat!

  1. Silver Tips, Makaibari

A nyugat-indiai Darjeelingből származó (a nyitóképen látható) fekete tea aromája, színe megkülönböztetett helyet biztosított neki a Brit Birodalom országaiban, ami aztán az árban is megmutatkozott. A Silver Tips nevű különlegesség a Himalája keleti lábainál található Makaibariból érkezik, ára az elviselhetőség felső határán mozog, hiszen egy kiló 400 dollár, azaz 90 ezer forint.

  1. Tieguanyin Tea, Kína

A Tieguanyin egy oolong tea, amit a buddhista orvos, Guan Yin után neveztek el. Az ára közel a négyszerese a harmadik helyezettének, 1500 dollár (337 ezer forint) egy kilóért elég durván hangzik. Még akkor is, ha tudjuk, hogy akár hétszeres adagot is lehet főzni belőle egy normál teához képest, olyan lassan veszíti el aromáját.

tea02

  1. Da-Hong Pao

A magyarul Nagy Vörös Palástnak fordítható tea a wuyi oolong egy változata. A legenda szerint a Ming-dinasztia óta őrzik, nem is akárhogyan. A kínai kormány gyakorlatilag nemzeti kincsként kezeli, és hivatalos állami látogatásokon néha adnak belőle ajándékként a hozzájuk látogató rangos vendégeknek.

tea01

Kereskedelmi forgalomban egyáltalán nem kapható, persze mint tudjuk, mindennek van ára és van az a pénz – ez esetünkben a ritka alkalmakkor 1 millió 250 ezer amerikai dollár (281 millió 250 ezer forint) kilogrammonként.

Épp ezért valószínű, kevés beszámoló született arról, milyen az íze…

Forrás: gazdagisztan.blog.hu/

Ha érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!