ADZUKI BAB, A GÉSÁK SZÉPSÉGTRÜKKJE

Az adzuki egy sötétvörös babféle kemény külső héjjal. Igen gazdag oldható rostokban, mely segít csökkenteni a magas koleszterinszintet, és segíti az egészséges bélműködést.

Nagyszerű forrása a magnézium, vas, cink, réz, kálium, mangán-és B3-vitamin ellátásnak, amelyek hozzájárulnak az általános egészségi állapot javításához.

Gyorsítja az anyagcserét, segít a szervezetnek gyorsan és hatékonyan lebontani az ételt. A bab alacsony zsír-és magas fehérjetartalmú, ezért ideális a fogyókúrás étrendben. Különösen kedvelt a japán és távol-keleti konyhában.

A japán nők titkos szépségfegyvere az adzuki őrlemény, amit a Nara korszak, a 7oo-as évek óta használnak. Magas szaponintartalma megtisztítja a pórusokat, ragyogó, puha bőrt ad, mely jobban felszívja a tápanyagokat. Figyelem, rá lehet szokni, de csak heti 1 alkalommal használd!


Használata:
2 evőkanálnyi őrleményt kis folyadékkal (langyos legyen!) keverj pasztát. Kend az arcodra, álladra. 10-15 perc után langyos vízzel alaposan mosd le. Utána használd a szokásos tápláló arcápolódat. A folyadék lehet víz, de ha a pakolás közben szeretnél inni egy csésze zöldteát, azzal is készítheted. Más, a bőrállapotnak megfelelő gyógytea vagy virágvíz is lehet. Őrleményt úgy kapunk, ha bio adzuki babot kávédarálóban megőrlünk.

Tudtad? Ez a babféle proteáz inhibitorokat tartalmaz, amelyről ismert, hogy a rákos sejtek fejlődését gátolják.

Radnai Éva

www.naturkence.hu


Oszd meg másokkal is