Ájurvéda tanfolyam – ájurvéda a gyakorlatban

Az ájurvéda a hosszú és boldog élet tudománya. Az ájurvéda a holisztikus gyógyászat szellemében a testünket és lelkünket irányító folyamatok harmonizálására törekszik, és tanulmányozói egyénileg is kivitelezhető tanácsokat, gyógymódokat ismerhetnek meg, amelyek által életük teljesebb, boldogabb és harmonikusabb lesz.
 Bár időben és kulturálisan távolinak tűnhet ez a gyógyító hagyomány, az ájurvéda ősi könyvei időtlen igazságokat és összefüggéseket írnak le, amelyek által mindenki megtalálhatja a belső harmónia és egészség felé vezető utat, saját egyéniségének és életvitelének megfelelően. Az ájurvéda alapelve: ismerd meg önmagad és válj önmagad gyógyítójává!

Az ájurvéda rendszere kimondja, hogy az élőlény a lélek, az elme, az érzékszervek és a test harmonikus egysége. Ha bármelyik alkotóelem vagy azok kölcsönhatása kibillen a dinamikus egyensúlyi állapotból, akkor megkezdődhet a betegségek kialakulása.
Az ájurvéda három dósáról, vagyis biológiai erőről beszél, amelyek irányító szerephez jutnak a szervezet összes (testi és pszichés) működésében: a váta (szél), pitta (tűz) és kapha (nyirok). Ezek az erők születésünktől fogva egy meghatározott, egyéni arányban vannak jelen a szervezetünkben. Ez az arány alkotja az ájurvédikus testtípust. Az ájurvéda tehát minden embert az egyéni testalkata alapján kezel. A születési arány felismerése és ennek megtartása az egészség kulcsa.

Az erők egyensúlyának megbomlásának többféle oka lehet: a helytelen táplálkozás, a káros szokások, a stresszes életmód, az időjárás és más külső behatások, valamint a helytelen érzelmi és érzékszervi ingerek. A felborult egyensúly elsődlegesen az emésztés folyamatában okoz zavart. Ennek következtében az emésztőszervek nem képesek a tápanyagok tökéletes megemésztésére, és ama, vagyis méreganyagok keletkeznek, modern kifejezéssel kórokozók és káros szabadgyökök. A méreganyagok fokozatosan elvándorolnak és lerakódnak a test szöveteibe, és betegségek kialakulását eredményezik.
A fentiekből logikusan következik, hogy az ájurvédikus kezelés célja: méregtelenítés, az egyensúly helyreállítása és a fiatalítás. A méregtelenítést nagy alapossággal kell elvégezni. Az ájurvédában a pancsakarma-terápiát alkalmazzák erre a célra.

Tanfolyamainkon elsajátíthatod az ájurvéda alapelveit, szabályait, s képessé válsz arra, hogy megállapítsd saját testtípusod. Ennek segítségével kialakíthatod a testtípusodnak megfelelő életmódot, szokásokat, s megelőzheted a betegségeket.

Oktató: A tanfolyamot Károlyi Bánki Viktória ayurvédikus terapeuta és panchakarma technikus tartja.

Viktória 20 éve foglalkozik keleti filozófiával, 1998 óta tanult Indiában elsősorban filozófiát, majd ayurvédikus szemléletet. ELTE-PPK-n végzett Andragógia szakon, majd a TEGYE-n tanul Természetes gyógymódok tanácsadó szakon. Szakvizsgáját a Calendula Orvos- Természetgyógyász Kelet-India Terápiás Intézetnél szerezte.
Előadásával gyakorlati segítséget szeretne nyújtani, hogy ez az ősi tudás, az ayurvedikus szemlélet, kézzelfogható és alkalmazható legyen a hétköznapjainkba. Segít kicsit jobban megismerni magunkat szeretteinket és környezetünket, hogy teljesebb és egészségesebb életet élhessünk.

A foglalkozások ideje: 2×4 óra Ára: 19.000 Ft

A tanfolyamok helyszíne: 1137. Budapest, Szent István krt 6. III/12. 27-es csengő (Jászai Mari tér)
A jelentkezésed akkor lesz végleges, ha a tanfolyam díja – a jelentkezés után 5 napon belül – beérkezett hozzánk. A befizetés történhet személyesen: 1137 Budapest, Szent István krt 6. III/12 -27-es csengő),
vagy átutalással az alábbi számlaszámon: Lalita Kft., 10401110-00026745-00000008 (K&H Bank Zrt.)

További információ és jelentkezés:  Tel.: 06-30-464 7760
E-mail: info@108.hu