Rengeteg az almám, és nem akarok belőlük állandóan almás rétest és lepényt készíteni . Tudom, mint gyümölcs, nagyon egészséges, de egyszerűen ezzel a mennyiséggel, amivel idén megleptek, csak nagyon nehezen birkózom, nem akar elfogyni. Ezért igyekszem más formában is az asztalra tálalni. Így találtam meg ezt a különleges leves receptet, ami a karácsonyi menűben is bátran megállja a helyét.
Hozzávalók 4 személyre:
150 g zeller
1 fej hagyma
3 ek olívaolaj
750 g alma
1/2 citrom leve
1 tk curry
1/2 tk gyömbérpor
1 tk cukor
800 ml zöldség alaplé
125 g Crème fraiche (tejföl)

A megtisztított zellert és hagymát apró kockákra vágom és olajban üvegesre párolom, majd alacsonyabb hőfokon kb 10 percig dinsztelem, miközben többször megkeverem. A meghámozott és negyedelt almáknak kivágom a magházát és kb 2 cm
nagyságú darabokra szelem, citomlével meglocsolom. Az almát, curryt, gyömbért és cukrot hozzáadom a zeller-alma keverékhez és 2 percig együtt pirítom. Felöntöm a levessel és a Crème fraiche (tejföl) kétharmad részét is belekeverem.
Ezután még 20 percig állandó kevergetés mellett főzöm az egészet, majd pürésítem.Levesbetétként én az un “Eierschöberl”-t (hasonló a rántott “borsó”-hoz, csak nagyobb) tettem bele, de pirított barnakenyér kockákkal is irtó finom.
Notburga konyhája
notburga.blogspot.co.at

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  6 kevésbé ismert méregtelenítő zöldség és gyümölcs