Hozzávalók:
1 kg alma
2 dl tejföl
1 zacskó vaníliás (főzős) pudingpor
az alma savanyúságától függő mennyiségű cukor vagy édesítőszer
néhány darabka fahéj és szegfűszeg

Az almát megpucoljuk és szeletekre vagy kockákra vágjuk, aztán annyi vízben, ami ellepi, a cukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel kb. 10 percig főzzük. Amíg az alma fő, a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejfölben. A tejfölös keveréket egy pohárnyi vízzel felhígítjuk, majd az almához öntjük. Jól összekeverjük, és addig főzzük, amíg újra fel nem forr. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről. Hidegben forrón a legjobb.

Ugyanezt a levest más gyümölcsökből is elkészítheted.

Winter Viki / www.recept-oldal.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Diós rozskenyér