A smoothie nevű ital csak nálunk számít viszonylag újnak, tőlünk nyugatabbra már évtizedek óta népszerű. Valahol a turmix és a tiszta gyümölcslé közt helyezhetjük el. Nem turmix, mert általában nincs benne tej (bár léteznek tejes és joghurtos smoothie verziók is) és nem gyümölcslé, mert annál jóval sűrűbb, és mert nem gyümölcscentrifugával, hanem turmixgéppel készítik.

Rendkívül egészséges, vitaminokban és rostokban gazdag. Az elkészítése sem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk:

Hozzávalók:

  • 1 db alma
  • 2 db répa
  • fél citrom leve
  • 1 kanál méz
  • 1 pohár víz

+ extra

  • fél kávés kanál fahéj
  • egy kisebb darab gyömbér

Pucoljuk meg a répát és az almát, majd reszeljük le nagyobb lyukú reszelővel. Dobjuk a turmix-gépbe, nyomjuk rá a fél citrom levét (a húsát is kiszedhetjük és beledobhatjuk), majd öntsük rá a kanál mézet és a pohár vizet. Már ezek az összetevők is remek italt fognak eredményezni, de ha kicsit még fokoznád az ízélményt, akkor egy kis fahéj és gyömbér szuperül fog passzolni a többi hozzávalóhoz.

(Forrás: praktikushaziasszonyok.hu)

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Jóga – test, elme és lélek gyógyítója