Nemcsak az illata és az íze csodás, a gyomorsav-túltermelés és az emésztési panaszok enyhítésére is alkalmas.

Hozzávalók:
– 1 liter fehér akácvirág
– 3 liter víz
– 1 evőkanál citromsav vagy citromlé
– 6 evőkanál kristálycukor vagy méz
– 2 citrom

Elkészítése:

Az akácvirágot szedés után szemezzük le a fürtökről. Egy kancsóba öntsünk langyos vizet, és ebbe tegyük a cukrot. (Ha előtte karamellizáljuk a cukrot, “érettebb” lesz az íze, és kicsit barnásabb lesz a színe.) Nyomjuk bele a citromot. Öntsük bele az akácvirágot, majd fedjük le. Legalább egy napig hagyjuk állni.

Fogyasztás előtt szűrjük le! Jéggel fogyasszuk!

Aki szereti, tehet bele bodzavirágot is!

(Forrás: egyazegyben.com)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kovácsolj előnyt korlátaidból