A kerti zsázsa egész nyáron át virágzik, egészen szeptemberig. Régóta ismert vértisztító és vizelethajtó hatása. Nagymértékben tartalmazza a szervezet ellenállóképességének növeléséhez és a látáshoz nélkülözhetetlen A-vitamint, az idegek karbantartásához szükséges B1 és B2 vitamint, a „csodavitamint”, a C-vitamint, a sejtek korai öregedését megakadályozó E-vitamint. Számos nyomelemet és ásványi anyagot is találhatunk benne, pl. vasat. Ez az oka annak, hogy a zsázsát gyakran az örök ifjúság forrásaként emlegetik. Kutatások is bizonyítják, hogy a zsázsa megakadályozza a sejtek idő előtti öregedését. Az epeműködést és az emésztést is segíti.

Ha a zsázsát fűszerként használjuk, ügyeljünk arra, hogy csak a kész ételt ízesítsük vele, nem bírja ugyanis a hőt.

Ezt a hétköznapi növényt a homeopátia is előszeretettel használja, pl. hajhullás megállítására vagy idegbántalmak kezelésére.

A konyhában is felhasználhatjuk, beletehetjük kedvenc salátánkba, megszórhatjuk vele a vajas kenyeret, vagy ízesíthetjük vele a túrókrémet.

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mézes puszedli