Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg finomliszt
3 evőkanál kakaópor
1 csipet só
15 dkg nádcukor
3 dkg élesztő
10 dkg mazsola
3 dl tej
1 dl szőlőmagolaj 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A mazsolát 15 percig forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A liszteket összekeverjük a sóval, cukorral, citromhéjjal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Apránként hozzáadjuk az olajat és a mazsolát is. A tésztát két részre osztjuk és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a
kakaóport. Ha nem oszlik el benne teljesen a kakaópor, akkor a tészta márványos mintájú lesz. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Egy kuglófformát kiolajozunk és egymás mellé helyezve beletesszük a kétféle tésztát. Negyedóráig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük.

Kálmán Renáta

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Öt tuti étel, amitől a kedvünk is jobb lesz