Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
2 kk sütőpor
1 dl tej
1 kávéskanál só
A krémhez:
12 dkg vaj
12 dkg sajt, reszelt,
1 kk só
1 kk őrölt pirospaprika

Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a sütőport, majd a vajjal és a tejjel gyúrható tésztát készítünk. 2 cipót formázunk belőle és egy kicsit félretesszük. Összeállítjuk a krémet, azaz egy tálban kikeverjük a vajat a sajttal, a sóval és a pirospaprikával. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy 1/2 cm-nél vékonyabb legyen. Megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is. Érdemes néhány órára lehűteni (hűtőben vagy kútban :-), így könnyen vele bánni. Ha megvan, 3-4 mm vastagra szeleteljük, sütőlapra helyezzük és megsütjük.

Hemangi / vegavarazs.hu

 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Sütipecsétes titkok Hémangitól