Hozzávalók:
50 dkg liszt (20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt+30 dkg finomliszt)
2 evőkanál olvasztott pálma- vagy kókuszzsír
1 evőkanál barna cukor
csipet só
2,5 dl növényi joghurt
olaj

A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd elmorzsoljuk az olvasztott növényi zsiradékkal. Hozzáadjuk a joghurtot; lehet, hogy az előírtnál kicsivel többet fog felvenni a tészta belőle. Rugalmas tésztát kell kapnunk, ami nem ragad. Gyúródeszkán kinyújtjuk, derelyevágóval négyzetekre vágjuk, közepét bevágjuk. Különféle formákat is kialakíthatunk belőle úgy, hogy a vágott nyílásokon áthúzzuk a tésztát. Forró olajban kisütjük.

Kálmán Renáta / www.lettudatos.com

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Nimbu pani – ájurvédikus frissítő