HOZZÁVALÓK (fajtánként 15 darab kb. 3 cm átmérőjű golyóhoz)

1) narancsos – diós:

  • 100 g áztatott datolya
  • ½ narancs frissen facsart leve
  • 2/3 bögre dió ledarálva
  • meghempergetni reszelt narancshéjban

2) pisztáciás – lime-os:

  • 100 g áztatott datolya
  • 60 g apróra tört pisztácia
  • 50 g darált mandula
  • ½ zöld lime leve és a reszelt héja
  • 2 ek bio kakaópor / karobpor
  • megforgatni darált pisztáciába, és reszelt lime héjban

Megjegyzés: A datolya mennyisége az áztatott datolyára vonatkozik. (A datolya helyett használhatunk aszalt szilvát is.)

További ötletek:
-chiás – vörösáfonyás
-mákos – citromos
-pekándiós – répás
-almás – diós
-kókuszos – karobos

ELKÉSZÍTÉS
1) Áztassuk be a mag nélküli datolyát min. 3-4 órára, majd az áztató víz nélkül tegyük az aprítógépbe (Botmixer is jó. Sőt! Ha elég puhára ázott a datolya, akár a kezünkkel szétnyomkodva is pépesíthetjük.)

2) A „lekvárrá” zúzott datolyát tegyük egy keverő tálba a többi hozzávalóval, majd kézzel gyúrjuk alaposan össze. (Ha túl nedves az alapanyag – függ a felhasznált datolyától –, tegyünk hozzá fél evőkanál útifű maghéjat vagy chia magot, vagy még több darált mandulát, hogy keményebb tésztát kapjunk. Ebben az esetben hagyjuk állni a nyers tésztát golyózás előtt, hogy magába tudja szívni a nedvességet az útifű maghéj vagy a chia mag.)

3) Formázzunk golyókat, majd hempergessük meg őket a választott ízesítésnek megfelelő hozzávalóban.

4) Fogyasztás előtt tegyük őket a hűtőbe min. 2-3 órára.

Hanis Szonja
zoldavocado.blogspot.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!