Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
– 2 maroknyi apró szemű zabpehely
– 3 maroknyi nagy szemű zabpehely
– 4 evőkanál nádcukor
– 3 evőkanál bio kakaópor
– 1 teáskanál bio sütőpor
– 4 evőkanál fehér tönköly liszt
– 3 evőkanál kókuszzsír
– 2 evőkanál kókuszreszelék
– Víz/rizstej
– Fél tábla fehér csoki vagy egy maroknyi fehér belga csoki pasztilla
Elkészítése:
– a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: zabot, cukrot, kakaóport,
kókuszreszeléket, sütőport, lisztet
– hozzáadjuk a felmelegített kókuszzsírt
– teszünk hozzá annyi folyadékot, hogy egy közepesen lágy masszát kapjunk
– hagyjuk állni 5-10 percig –addig megszívja magát a zabpehely, így könnyebben
formázhatóvá válik!
– Kis golyókat formálunk, tepsibe tesszük és ott az ujjaink segítségével kicsit
meglapítjuk
– 150 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük
– Addig felolvasszuk víz felett a fehér csokit, és amikor a kekszek sütés után langyosra
hűltek a tetejüket megkenjük a csokival
Forró csoki, vagy kávé mellé isteni finom nassolni való kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
Jó Étvágyat!
Nagyné Szalai Melinda
Fitoterapeuta, jóga oktató, dúla
www.melinda-angel.hu
blog:melinda-angel.blogspot.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Csöröge