Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné a sült burgonyát 🙂

Egy kis furfanggal remekül fel lehet dobni a hagyományos változatot:

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti mennyiségű burgonya (lehetőleg egyforma nagyságú)
  • vaj
  • só,
  • bors,
  • rozmaring,
  • cayenne bors (bármi más, kedvünkre való fűszerrel ízesíthetjük még)

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.

Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.

Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.

Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is.

(Forrás: finomreceptek.com)

Jó étvágyat! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Szívsaláta - ami a kamrából kikerül