A street art vagy urban art ma már nem egy üldözendő tevékenység, hanem igazi képzőművészet. A nagyvilágban járva, de szerencsére már Budapesten is egyre több szuper alkotás köszön vissza a tűzfalakról és egyéb elhagyatott felületekről. Néhány napja pedig már Tapolcát is egy színes lépcsősor díszíti.

Tapolca városvezetése kereste meg Juditot azzal az ötlettel, hogy a város egyik tópartra vezető lépcsősorát feldobva egy kis festéssel újra bevonják a város életébe.  Az ötletet a méltán elhíresült chilei Valparaisoban található lépcsősor adta. Az ötletelés, tervezés során jutottak el a lépcső témáját adó koi pontyokig, melyek a tapolcai Malom-tóban is úszkálnak.

A lépcső tisztítása, javítása és a megfelelő festék kiválasztása után 16,5 nagyon hosszú nap alatt készült el a lépcső. Szerencsére az időjárás nagyon kegyes volt hozzám, így reggel kb. 7-től este 7-ig minden nap tudtam dolgozni – felrajzolás, alapozás, festés, lakkozás – harminc kilogramm festék és kicsivel több mint két hét után elkészültem. Sajnos nagyon rövid volt a határidő, mert szerettük volna, ha a Pisztráng Fesztiválra elkészül és ott már debütálhat Tapolca új műve. Az alkotás folyamata fizikálisan is megterhelő volt 27 lépcsőfokon egész nap fel le futkosni, térdelni, nem volt éppen egyszerű – mesélte Judit.

A Tapolcai Halas Lépcső –  ahogy a városlakók már a készítés során elnevezték – hatalmas sikert aratott, sorban álltak az emberek egy-egy emblematikus fotó elkészüléséhez. A felavatás óta több tízezer ember taposta végig Judit munkáját, amire ez esetbe egy művész igencsak büszke lehet.

(Forrás: vilagutazo.net)

halas01

halas02

halas03

halas04

halas05

Képek: Dancs István

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!