A világtörténelem megdöbbentő esetek kimeríthetetlen tárháza. Van azonban néhány olyan hátborzongató haláleset, gyilkosság vagy merénylet amik kapcsán még a legvadabb összeesküvéselmélet-hívők is elismerően csettintenek.

Munkát kapott, merénylettel köszönte meg.

A Kennedy gyilkosság a történelem egyik legismertebb merénylete. A nyitott gépkocsiban utazó elnök meggyilkolásával Lee Lee Harvey Oswaldot gyanúsították, tárgyalás azonban nem volt, mert Oswaldot két nappal később hasba lőtte Jack Ruby bártulajdonos. Oswald egy hónappal a merénylet előtt egy dallasi tankönyvraktárban kapott munkát. Lee Harvey Oswald a feltételezések szerint innen, ebből az épületből adta le a végzetes lövést. A merényletet a mai napig minden idők egyik legbrutálisabb elnökgyilkosságaként emlegetik. Ha Oswald akkor nem kapja meg az állást, minden bizonnyal nem tudta volna innen végrehajtani a gyilkosságot.

Az egyik Booth megölt, a másik megmentett egy Lincolnt.

Abraham Lincoln halála előtt fia, Robert kirándulni indult, és a túra során Jersey City-t is útba ejtette. Itt a vonatra várva a fiatal Lincoln a sínek közé zuhant, épp egy közeledő szerelvény elé. Mielőtt a szerelvény áthajtott volna, valaki kimenekítette a vágányok közül. Ez a személy pedig nem volt más, mint Edwin Booth, John Wilkes Booth testvére. Igen, annak a John Wilkes Boothnak a fivére, aki később elkövette a halálos merényletet Abraham Lincoln elnök ellen.

Titán vagy Titanic, egyre megy…

Évekkel azelőtt, hogy a Titanic jéghegynek ütközött volna az Atlanti-óceánon, Morgan Robertson írt egy könyvet Hiábavalóság címmel. A műben szerepelt egy hajó, aminek ő a Titán nevet adta. A regénybeli Titánról azt tartották, hogy elsüllyeszthetetlen, azonban mégis jéghegynek ütközött egy áprilisi napon. A kaland az utasok nagy részének halálával végződött. Nem sokkal később a Titanic szintén áprilisban indult végzetes útjára…

Halálautó.

A fiatalon elhunyt amerikai szívtipró, James Dean szörnyű autóbalesetben vesztette életét Porsche-jében ülve 1955-ben. Az autó és tartozékai azonban „nem elégedtek meg” ennyivel. A baleset után a kocsit egy garázsba vitték. Ahogy a kocsi motorját kiemelték, az kicsúszott az egyik szerelő kezéből, úgy, hogy a munkás ripityára törte a lábait. Aztán ugyanezt a motort egy orvos vette meg, hogy beépítse versenyautójába. Nem sokkal később halálos karambolt szenvedett az egyik futamon. A motornak nem lett baja, és ekkor néhányan úgy gondolták újra összeszerelik Dean egykori autóját, és szép kis hasznot húznak belőle. El is kezdték a munkát egy autószerelő műhelyben, ám néhány nap múlva a műhely porig égett. Az egykori Porsche-t mégis összeszerelték, és sacramentói bemutatóterembe került. Itt leesett a tartóállványról, és összetörte egy tinédzser csípőjét. A rejtélyes autó végül saját magát is „felemésztette”: 1959-ben titokzatos körülmények között tizenegy darabra tört.

Mark Twain a Halley-vel jött, Halley-vel ment.

Mark Twain 1835 január 1-jén született. A Halley-üstökös pedig pont ebben az esztendőben tűnt fel az égen. Láss csodát, az író 1910-ben szintén pont aznap halt meg, amikor abban az évben először vált láthatóvá üstökös. Ráadásul Twain saját maga meg is jövendölte a sorsát: „Halley-val jöttem 1835-ben. Jövőre újra itt lesz, én pedig valószínűleg elmegyek vele” – mondta 1909-ben. Igaza lett. erre mondják, hogy stílusos búcsú?

(Forrás: vilaghalo.info)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!