Erdei gombás rizotto

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
• kb. fél kg rizottó rizs
• 1 nagy fej vöröshagyma vagy két kisebb
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 2 nagy maroknyi erdei gomba mix
• 3 db barna csiperke gomba
• só, bors
• 2 evőkanál olíva olaj
• kb. 5 dkg vaj
• a tetejére reszelt kecskesajt

ELKÉSZÍTÉSE:

• a hagymát apróra vágjuk és olíva olajon üvegesre pirítjuk
• hozzáadjuk a fokhagymát
• majd a gombákat – ezekkel kicsit tovább pirítjuk
• legvégül a rizs is belekerül
• folyamatosan kevergetjük és adagoljuk a vizet
• nem szabad sok levelet rajta hagyni
• amikor a rizs megpuhult, akkor tálalás előtt beletesszük
a vajat
• és meghintjük a sajttal

Jó étvágyat!

Nagyné Szalai Melinda / melinda-angel.blogspot.hu

Oszd meg másokkal is