Étcsokoládés tallér

Finom omlós, intenzíven csokis, de nem töményen édes kekszek, amiknek ráadásul fantasztikus illata van.
Ki kér?

Hozzávalók 20-24 darabhoz:
(a méréshez használt bögre 240 ml-es, a kenyérsütőgép mérőpohara)

10 dkg puha vaj
1/3 bögre barna cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2/3 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/4 bögre cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
4 dkg jó minőségű étcsokoládé
1/4 bögre árpapehely vagy tetszőleges gabonapehely

Gőz fölött megpuhítjuk a vajat, majd összekeverjük a barna cukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadjuk a következő négy összetevőt, és ezeket is alaposan eloszlatjuk benne. Végül beledolgozzuk az apróra vágott csokoládét és a gabonapelyhet is.

Diónál valamivel kisebb csomókat gyurmázunk belőle (gömbölygetni nem lehet, mert szétesik, de marokban összenyomva egybetapad), és szilikon sütőlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd kilapítjuk őket.

150 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük. Akkor kész, amikor láthatóan repedezik a teteje. A sütőlemezen hagyjuk hűlni, csak megszilárdulás után szedjük le. Sütés közben érdemes nagyon odafigyelni, mert könnyen megéghet!

Bíró Edit Dulmina / dulmina.blogspot.hu

Oszd meg másokkal is