Finom, tápláló és tartalmas étel, mindössze néhány hozzávalóból:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 1 hagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemlevél
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 teáskanálnyi őrölt paprika
  • fél csípős paprika
  • só, bors
  • vaj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 0,5 dl vizet is, hogy ellepje és a paradicsomszószt is belekavarjuk.

A fűszereket és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kis tűzön készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne rászórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és a csípős paprikát. Tésztával, vagy burgonyával tálaljuk.

(Forrás: ketkes.com)

Jó étvágyat!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Erdei mályva