Mindenki maga dönti el, hogy fogyaszt-e, és ha igen, mennyi húst. Azonban tény, ha teljesen elhagyjuk a húst, meglepő változásoknak lehetünk tanúi a testünkön.

Ragyogó és tiszta bőr

Egy növényi alapú étrend segít a bőrnek öntisztító és regeneráló folyamataiban, így minél több zöldséget fogyasztasz hús helyett, annál tisztább bőrre számíthatsz.

Kevésbé lesz savas a szervezeted

A feldolgozott húsok és a tejtermékek túlzott fogyasztása savas környezetet alakítanak ki a testben. Ez pedig gyakori hányingert, fejfájást, fáradtságot okozhat. Ha az állati eredetű élelmiszereket lecseréled gyümölcsökre, zöldségekre és teljes kiőrlésű gabonára, fittebb és energikusabb leszel.

Alacsonyabb lesz a koleszterinszinted

Az állati eredetű hús és tejtermékek sajnos teli vannak telített zsírokkal, amelyek magas koleszterinszintet okozhatnak. Egy vizsgálatban azoknak, akik növényi alapú diétára váltottak, 35 százalékkal csökkent a koleszterinszintjük.

Leadsz pár kilót, anélkül hogy észrevennéd

A fehérjék vega változatai, például a tofu, általában alacsony kalóriás ételek. A rengeteg zöldség, gyümölcs, magok és hüvelyesek – a növényi diéta alapjai, a rostokban gazdag ételek, tehát javítják az anyagcserét. Valószínűleg ezek az okok állhatnak a fogyás hátterében, ha húsról ezekre az ételekre váltasz.

Forrás: nlcafe.hu

Ha érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!