A gyümölcsfélék általában nagyon jól bírják a fagyasztást. Jól járunk, ha először tálcán fagyasztjuk le a megtisztított gyümölcsöket, majd fagyott állapotban töltjük adagonként zacskóba, dobozba, így nem sérülnek, és kiengedéskor is egyben maradnak, különösen a bogyós gyümölcsök.

Éppen ezért bogyósakat sokan nem szeretnek fagyasztani, mert hajlamosak egy tömbbe összeállni, és akkor később nem lehet velük sem jól, sem szépen dolgozni. Nos, gurulós málnát, epret, szedret is lehet készíteni, de ahhoz bizony hely kell. Meg egy kis plusz idő. Ennek a módja ugyanis az, hogy a gyümölcsszemeket szépen egyenként tálcára sorakoztatjuk, betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk amíg csont keményre fagynak, így dobozoljuk, zacskózzuk.

Különösen jól fagyasztható: meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, alma, körte, szilva, ringló, a kemény sárgadinnye, ribizli.

Átmentet képez az eper, a szamóca. Persze fagyasztható, de eredeti frissességét nem őrzi meg.

Nem fagyasztható: görögdinnye, szőlő, narancs, mandarin, grapefruit, de a levük és a belőlük készült gyümölcspüré fagyasztható.

(Forrás: borsa.hu, mindmegette.hu)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Téli kincsünk, a csipkebogyó