Az alma és a füstölt sajt együtt is nagyon jól harmonizálnak, a burgonyával és a kissé savanykás tartás mártással pedig egészen különleges ízkombináció keletkezik:

Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 db savanykás alma
1 zellerszár
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 dl majonéz

bors
1 mokkáskanál porcukor

Elkészítés:

A burgonyát főzzük meg héjában, még melegen hámozzuk meg, majd várjuk meg, míg kihűl. Hidegen vágjuk nagyobb kockákra, ugyanúgy járjunk el az almával és a füstölt sajttal is. A zellerszárat karikázzuk vékonyra. A tejfölbe keverjük bele a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy kevés porcukrot is. Az elkészült tartás mártásba keverjük bele a többi hozzávalót. Hidegen kínáljuk.

(Forrás: eletforma.hu)

Jó étvágyat! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mi termett a "tejjel-mézzel folyó Kánaánban"? Ezeket az ételeket fogyasztották a "bibliai időkben"