Az alma és a füstölt sajt együtt is nagyon jól harmonizálnak, a burgonyával és a kissé savanykás tartás mártással pedig egészen különleges ízkombináció keletkezik:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 db savanykás alma
1 zellerszár
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 dl majonéz
só
bors
1 mokkáskanál porcukor
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában, még melegen hámozzuk meg, majd várjuk meg, míg kihűl. Hidegen vágjuk nagyobb kockákra, ugyanúgy járjunk el az almával és a füstölt sajttal is. A zellerszárat karikázzuk vékonyra. A tejfölbe keverjük bele a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy kevés porcukrot is. Az elkészült tartás mártásba keverjük bele a többi hozzávalót. Hidegen kínáljuk.
(Forrás: eletforma.hu)
Jó étvágyat!
KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!