Hozzávalók:

  • 30 dkg napraforgómag, lenmag, szezámmag keverék
  • 1 szelet kápiapaprika 
  • ¾ kk hing (helyette 1-2 cikk fokhagyma)
  • 2 ek élesztőpehely (elmaradhat)
  • egy csipet őrölt feketebors
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 tk citromlé
  • ¼ kk kurkuma
  • 2 kk só
  • egy csokor petrezselyem apróra vágva
    Legalább 6 órányi időre beáztatjuk a magokat, majd leszűrjük. Elkezdjük turmixolni (én aprítógépet használtam), kis idő múlva beletesszük a felkockázott paprikát, aztán újabb kis idő elteltével a fűszereket. Amikor egyenletes pépet kaptunk, áttesszük egy tálba, és akár rögtön is ehetjük, de ha áll mondjuk egy éjszakát a hűtőszekrényben, akkor még finomabb.
    Mi Graham kenyérrel ettük.

Nagy Márti

hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!