Hozzávalók:
a héjától megfosztott, őrölt mandula, datolya és mazsola
gabonakávé
kis víz

a töltelékhez:
kókuszzsír
kókuszreszelék
agavé szirup (vagy méz)

Ritkán készítek már édességeket, de talán most majd télen több fog készülni a gyerekeknek. Gabonakávé helyett lehet kakaót is használni. Vigyázat vele, mert magasabb zsírtartalmú, így egy-két szelet is elegendő belőle. Keksz helyett egészségesebb mandulát használunk.

A mandulát kávédarálóban megőröljük, majd egy tálba rakjuk. A datolyából és mazsolából “vajat” készítünk, és a mandulához adjuk. A gabonakávét kis vízben feloldjuk, és a mandulás-datolyás masszához adjuk. Ezt egy sütőpapíron téglalap alakúra kinyújtjuk. Elkészítjük a tölteléket: a kókuszzsírt összekeverjük a kókuszreszelékkel és agavé sziruppal, lehet egy kis vizet is adni hozzá, hogy krémes állaga legyen, de nem muszáj, ezt kenjük a gabonakávés tésztára és feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, és akkor szeleteljük, amikor már átvette a hűtő hidegjét és a kókuszzsír megdermedt.

Vámosi Nóra / fittnok.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Hajdinagombóc friss salátával