Eljött a nap, amikor be kell gyűjteni az utolsó növényeket
is jó pár fűszerféléből. A mentát, citromfüvet, oregánót, curryt és néhány kivétellel általában a fűszereket ilyenkor begyűjtöm és feldolgozom. Több féle módszer van arra, hogy tartósítsuk őket télire. Van, amiből szirupot főzök (menta, bodza, citromfű) van, amit csak kiszárítok teákhoz és van amit lefagyasztok. Olyan fűszerekből, mint a bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfű, curry mindig fagyasztok le, hiszen az üde aromákat így télen is élvezhetjük, akár főzünk bele, akár salátákhoz adjuk hozzá.

Általában csak leszedem, megmosom, aprítom vagy levelekben hagyom és aromazáras zacskókba, vagy kis dobozokba teszem őket úgy fagyasztom le. Idén azonban lelkes asszonyka voltam így hiperpraktikus módon fagyasztottam le a friss fűszerek egy részét.

Miután apróra vágtam a növényeket, jégkocka formába jó szorosan belegyömöszöltem őket és miután már megfagytak kockaformára, csak utána zacskóztam be őket. Így a fagyott növényt sokkal könnyebben tudom kezelni és adagolni.

Bánki Viktória

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mostantól egyszerűen megtudhatjuk, milyen krumplit veszünk és eszünk