Egy lelkipásztor szombat reggel azon gondolkodott, mi legyen a témája a következő prédikációnak. A felesége elment vásárolni, a kisfiával ketten maradtak otthon. A kisfiú unatkozott, mert kint esett az eső. A lelkész – hogy rendesen tudjon gondolkodni a prédikáció témáján – azon törte a fejét, mivel foglalhatnál el a kisfia magát. Elővett egy magazint, abban meglátta a világ térképét. Kivette a lapot a magazinból és apró darabokra tépte. A darabkákat szétszórta a padlón.

Így szólt a kisfiához.

– Péter, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy csokoládét.

A lelkész meg volt róla győződve, hogy a térkép összerakása a kisfia egész délelőttjét igénybe veszi. Ám ez az elképzelése téves volt, mivel a kisfia tíz perc múlva kopogott az ajtón, kezében az összerakott képpel. A lelkész nagyon csodálkozott, hogyan tudta a kisfia ennyi idő alatt hibátlanul összerakni az apró papírdarabkákból a térképet.

– Kisfiam, hogy sikerült ilyen gyorsan összeraknod a térképet? – kérdezte a lelkész.

– Nagyon egyszerű volt. – felelte Péter. – A térkép másik oldalán egy ember képe van. Leraktam egy papírt a földre, összeraktam az embert, aztán raktam rá egy másik papírlapot és megfordítottam az egészet. Rájöttem, ha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz.

A lelkész mosolygott, és átadta fiának a csokoládét.

Öröm csillant fel a szemében, mert a kisfia válasza hozzásegítette a holnapi prédikáció témájához: “Ha az ember rendben van, rendben van a világa is.”

Mi a tanulság?  Ha elveszettnek, szerencsétlennek érzed magad a világban és ezen változtatni akarsz, akkor a legjobb hely ahol kezdheted, saját magad.  Ha lelki beállítottságod pozitív, akkor az életed örömteli.

Ne felejtsd el másokkal is megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!