A friss és illatos fűszereket egy kis praktika segítségével könnyedén átmenthetjük télire.

Egyszerű, látványos és ízléses is, ha fűszerkockát készítünk:

1. Válasszuk ki a friss fűszernövényeket, ideális esetben a kertünkből, ha nincs, akkor a piacon vásároljuk meg kedvenceinket.

2. Ízlés és szokás szerint aprítsuk fel. Egyes növényeket (zeller, petrezselyem) csokorban is fagyaszthatjuk, de felhasználásukat tekintve szerencsésebb ha aprítva mélyhűtjük.

3. Egy jégkockatartó 2/3 részéig adagoljuk az aprított fűszereket.

4. Öntsük le extra szűz olívaolajjal vagy olvasztott, sótlan vajjal a növényeket.

5. Borítsuk le egy fóliával és néhány órára tegyük mélyhűtőbe.

6. Vegyük ki a fagyasztott kockákat és tároljuk kis zacskókban.

7. Ne felejtsük felcímkézni. Mindegyik “csomagra” írjuk fel a fűszernövény nevét.

Ha jól kiismerjük magunkat a fűszerek között, akár bevált fűszerkombinációkat is lefagyaszthatunk.

(Forrás: sokszinuvidek.24.hu)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  A vendég olyan, mint Isten