Bár fajtája válogatja, de szinte minden kenyér nagyon hamar elveszti frissességét, ropogósságát. Nagyon kiábrándító tud lenni, amikor a reggel még omlósan friss finomság akár már néhány órán belül keményedni kezd, másnapra pedig -például egy bagett – akár kőkeménnyé is válhat.

Szerencsére egész könnyen és gyorsan lehet segíteni ezen a problémán:

A száraz kenyeret rakjuk hideg víz alá, aztán tekerjük be fóliával, végül tegyük 15 percre 300 fokra felmelegített sütőbe. Mikor kivesszük a kenyeret a sütőből, az újra olyan, mintha friss lenne!

Ezt az eljárást mutatja be Sara Moulton, a népszerű amerikai séf is.

Ha tetszett a praktika, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Gyógyfüvekkel a visszér ellen