A mustár ízvilága jól harmonizál a szárított paradicsommal, és egyedi aromái tejszínben elkeverve beszivárognak a krumpli belsejébe, így téve igazán különlegessé ezt a rakottast.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 650 g krumpli
  • 75 g szárított paradicsom
  • 150 g tejszín
  • 2 púpozott evőkanál magos mustár
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés: 

A krumplit főzzük meg sós vízben, héjában. Amíg fő, készítsük elő a többi hozzávalót. A felaprított fokhagymát és a mustárt jól keverjük el tejszínben, a paradicsomokat pedig forrázzuk le, ha szükséges.

Amikor már majdnem puha a krumpli, engedjünk rá hideg vizet, és húzzuk le a héját.

Egy tűzálló tál alját olajozzuk ki, majd rétegezzük le a karikázott krumplit. Tegyünk közé szárított paradicsomot, fűszerezzük, és végül öntsük le a tejszínes szósszal. Kicsit mozgassuk meg, hogy a lé mindenhová befolyhasson.

Süssük 200 fokon, amíg a teteje barnulni nem kezd.

Extra tipp: a sózásnál vegyük figyelembe, hogy a szárított paradicsom is sós.

Elkészítési idő: 25 perc + sütés

(Forrás: kertkonyha.blog.hu)

Jó étvágyat!

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ennyi mindenben segít, ha növények vannak a környezetünkben!