Hozzávalók:
1 karfiol

2 édeskömény

kevés olívaolaj

kevés citrombors

kevés őrölt római kömény

1 marék mazsola

1 kis üveg fekete olívabogyó felkarikázva

kis csokor petrezselyem

1 marék napraforgómag szárazon megpirítva

1 bögre kuszkusz

4 ek olívaolaj

2 ek sherryecet (vörösborecet/balzsamecet)

pici méz
só

Először elkészítjük a sült zöldségeket. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, az édeskömény külső, keményebb részét lehántjuk, a belső, zsengébb részt hosszában elfelezzük, majd vékonyan felszeleteljük. Egy kiolajozott tepsin egy rétegben elrendezzük a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, majd fűszerezzük citromborssal és római köménnyel. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük (közben egyszer átforgatjuk).

Farkas Viktória / kicsivu.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Sárgabarack befőtt