Steiner Kristóf újságíró szenvedélyes szakács, és szenvedélyes vegán. Gondolta, kutyáját is megörvendezteti néhány vegán falattal a kutyáját, Özge pedig “halálosan odavan a vegán fogásokért”.

A divany.hu oldalon Kristóf vegán kutyakaja receptet is megoszt az olvasókkal:

“Bár időről időre rendelek Özgének konzerves vega kutyatápot (mint a Magyarországon is kapható Ami, vagy a Benovo), nagyon gyakran főzök neki én magam, ő pedig hajlott korához képest hiperaktivitással, és némi kedves heves arc-nyalogatással hálálja meg.

A röhej az, hogy a nem-vegán kutyák is odavannak érte, sőt, olyan extázisba esve falatozzák, hogy a lakomát figyelve egyértelművé válik: az ebnek nem húsra, hanem megfelelő mennyiségű ásványi anyagra, zsírra, fehérjére, szénhidrátra, és vitaminokra van szüksége. Ezt a két receptet rendszeresen készítem Özinek – és amellett, hogy már önmagában a burkolási tempó is remek visszajelzés, a PETA állatvédői is szeretettel ajánlják őket.

Kutya-kedvenc lencsés édesburgonya, rizs és quinoa főzelék

(1-1.5 kiló vegán kutyaeledelhez)

  • 6 csésze víz
  • 1 csésze rizs és quinoa, összekeverve
  • 1 csésze lencse
  • 3 édesburgonya dobókockányi falatokra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 3 evőkanál áfonyalé

– A vizet felforralom, majd ha már lobog, hozzáadom a rizst, quinoát, lencsét, és édesburgonyát.

– Alacsony hőfokon, letakarva, de időnként megkevergetve főzöm 50 percen át, ha pedig elforrna a víz, pótolom.

– Ha megfőtt, egy villával alaposan szétnyomkodom, hozzáadom az áfonyalét és a lenmaglisztet, és alaposan összekeverem.

– Legalább fél órán át, de inkább egy órán át hagyom hűlni – alkalmanként egy csészényit, kb 200 grammot adok az ebnek – 7 kilós az állatka, ehhez képest lehet arányosan változtatni a mennyiséget.

kutyakedvenc01

Vegán zabakeksz kutyáknak répával és datolyával

(40 falathoz)

  • Másfél csésze liszt
  • Fél csésze zabpehely
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 csésze reszelt sárgarépa
  • 4 szem kimagozott, apróra vágott datolya
  • 3 evőkanál mogyoróvaj, vagy mogyoró kávédarálóban krémmé őrölve
  • fél csésze víz
Olvasd el ezt a cikket is –>  Ötletes rajzok, melyek kiválóan szemléltetik miben más a nyugati és a keleti ember

– A sütőt 180 fokra melegítem.

– Egy keverőtálban összekutyulom a lisztet, sütőport és zabpelyhet.

– A répát, datolyát, mogyoróvajat, és vizet egy másik, mélyebb tálba helyezem, majd összekufircolom.

– A lisztes keveréket a mogyoróvajas mixhez öntöm, és alaposan összekevergetem őket.

– A masszából konyakosmeggynyi darabkákat tépkedek, majd kilapítom őket, és ha flancos kedvemben vagyok, mézeskalácsformák segítségével (vagy épp egy felespohár szájával) formázom őket, de nyugi, formátlanul is nagyra értékelik majd a kutyusok.

– Sütőpapírral bélelt tepsiben negyed órán át sütőm őket, majd a katlanból kiszedve őket még fél órán át hagyom őket hűlni és száradni.

– A hűtőben tálalva akár két hétig is elállnak a jutalomfalatok.

kutyakedvenc02

Steiner Kristóf 

Forrás: divany.hu

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!