Mandulatúróból már készítettem hamis túró rudit, de kölesből még nem. Ugyan régebben a kölest is szoktam túróként használni palacsintába töltve, de ez a variáció még eddig nem jutott eszembe. Most meleg van, nem kívánom az édességet, de a családnak jó csemege lesz.

Hozzávalók:
1 csésze hántolt köles, xilit ízlés szerint, kb. kétszeres mennyiségű víz, mint a köles, citromlé és reszelt citromhéj, vanília por

a csokimázhoz:
kakaóvaj, stevia por, kakaópor, kis kókuszzsír (ha nincs kakaóvaj, az egész kókuszzsírral is helyettesíthető)

A kölest kétszeres mennyiségű édes, xilites vízben puhára főzzük, majd belekeverjük a vanília port, és ha kihűlt a citromhéjat és citromlevet. Rudakat formálunk belőle, és leöntjük csokimázzal, amit úgy készítünk, hogy a hozzávalókat összeolvasztjuk, majd kicsit dermedni hagyjuk a hűtőben, hogy sűrűbb legyen. Én sajnos ezt az állapotot most nem vártam ki, ezért is lett ilyen folyós a végeredmény. Ha leöntötted a rudakat, tedd hűtőbe, fagyasztóba, hogy a csokimáz kellően meg tudjon szilárdulni.

Vámosi Nóra / fittnok.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Sós túrórúd