A köles méltatlanul elfeledett, de szerencsére újra reneszánszát élő gabona, mely használatát érdemes gyakoribbá tenni a konyhában.

Hozzávalók:
25 dkg köles; 3 ek olaj; 3 TV paprika csíkokra vágva; ¼ kk asafoetida; 1 kisebb cukkini; 3 paradicsom felkockázva; 1 kk pirospaprika; 1 csipet őrölt feketebors; só; 1 tk cukor; 5 dl tejföl; 20 dkg trappista sajt

A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a cukkinis lecsót. Felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a paprikát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és az asafoetidát. 5-6 perc elteltével hozzáadjuk a paradicsomot, a pirospaprikát, a borsot, a cukrot és a sót. 20 percig főzzük. A tejfölbe keverünk egy kevés sót, a sajtot pedig lereszeljük. Egy jénai tálba összeállítjuk a rakott kölest. Az aljába simítjuk a megfőtt kölest, ráhelyezzük a cukkinis lecsót, a tetejére kanalazzuk a tejfölt, majd megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.

Forrás: Hemangi / www.vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Nimbu pani – ájurvédikus frissítő