Hozzávalók:

  • 20dkg lencse
  • 10 dkg rizs
  • só, bors
  • babérlevél, majoránna
  • hing
  • 1kk útifűmaghéj
  • kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • egy marék zabpehely
  • olaj vagy ghí

Elkészítése: Sós, babérleveles vízben a lencsét puhára főztem (előző este beáztattam). A rizst sós-borsos vízben puhára főztem. Olajon kápia paprikát, paradicsomot pirítottam hinggel, közben a puhára főtt lencsét és rizst összedolgoztam az útifűmaghéjjal, ebbe a masszába tettem a sült kápiát és a paradicsomot. Kevés majoránnával, sóval, borssal, ízesítettem. Alufóliába tekertem a masszát, előtte a tetejét, oldalát megszórtam zabpehellyel, aztán normál tepsibe tettem, kevés vizet locsoltam köré. 200 fokon kb. 20-25 percig sütöttem, aztán kibontottam a fólia tetejét, megszórtam mozzarellával és pirosra sütöttem.

Köret
Rozmaringos vajban (ghíbe) sült zöldségek (krumpli, zeller, sárgarépa)

Pap Andrea

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!