Nyáron ugyebár megpusztulunk a melegtől, alig tudjuk vonszolni magunkat a hőségben, állandóan kirohanunk zuhanyozni, de így is fél óra múlva dől rólunk a víz, és persze semmihez nincs kedvünk, mert ilyen körülmények között nem lehet semmi értelmeset sem csinálni. Télen ellenben didergünk, alig bírjuk kidugni az orrunkat a fűtött lakásból, ezer bundabugyi-réteget magunkra rángatunk, de így is vacog a fogunk, és semmihez nincs kedvünk, mert ilyen körülmények között nem lehet semmi értelmeset sem csinálni. Tavasszal letaglóz minket a tavaszi fáradtság, ősszel sunyin támad az őszi melankólia – hát mikor lehet normálisan LÉTEZNI?

Valószínűleg mindig. És jógázni is.

Ha véletlenül megfigyelted már magadon a jógahullámokat, akkor tudod, miről is van itt szó: amikor nyaralsz, akkor leállsz a jógával, és alig tudsz visszakapaszkodni a rutinba a vakáció végeztével. Amikor télen influenzás vagy, persze, hogy nem mész órára, de aztán is még néhány hétig vár rád a jógabérlet, hacsak le nem járt azóta, mert még túl erőtlen vagy hozzá… Amikor tavasszal – például – friss szerelembe esel, lehetőség szerint minden szabadidődet „Vele” töltöd, hogyan is juthatna eszedbe pont egy meditációgyakorláson csücsülni? Ősszel meg… Hát, ősszel talán előfordulhatnak összefüggő három-négy hetek is, amikor rendszeresen jársz jógaórára…:) Hacsak az őszi melankólia, ugyebár, vissza nem tart ettől.:)

Vigasztalásul közöljük, hogy a jógát nem érdekli. Pont ugyanolyan szeretettel és megértéssel „fogad vissza”, ha hónapokig nem jártál órára, és egyszercsak visszakullogsz gyakorolni, mint ha csak egy alkalom maradt ki a rendszeres rutinból. A jógát az sem érdekli, ha ímmel-ámmal végzed az ászanákat, és közben puffogsz magadban, hogy hogy lehet ilyen irgalmatlan hőségben akár egy centit megmozdulni is. A jógát még csak az sem érdekli, ha egy jéghideg sör kedvéért hagyod ki az aznapi gyakorlást, vagy egyszerűen kibringázol a legközelebb eső strandra és bevágod magad a medencébe egy szégyenletesen hatalmas fagyikehely társaságában, mert a jógát magadért csinálod, ha csinálod.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez történik a testeddel jógázás közben:

És ha csinálod, akkor figyeld meg magadon az évek múltával, mennyivel kevésbé vagy hisztis, és mennyivel jobban elviseled az időjárás (és az élet) viszontagságait, hogy mennyivel megengedőbb vagy magaddal és a rutinjaiddal szemben, hogy mennyivel lazábban legyintesz, ha valami mégsem úgy történik, ahogy tervezted, és milyen könnyedén nyúlsz egy vizes törölköző után, hogy a válladra terítsd, amikor meleged van – hogy máris sokkal vidámabban végezd a dolgodat, a kellemesen hűvös párolgás védelmében, éppen úgy, ahogy JógaLujza tette az imént, hogy megírhassa ezt a kis nyári cikkecskét a 108.hu Magazinba. 🙂

Szép nyarat, sok jógát és rengeteg fagyit kívánunk minden olvasónak! 🙂

joga.blog.hu
www.facebook.com/jogablog

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!