Bóbita Irodalmi Játszótér (RaM)

A Bóbita Irodalmi Játszótér a RaM (Radnóti Miklós Művelődési Központ) kertjében nyitotta meg kapuit 2015 szeptemberében. Weöres Sándor Bóbitája, azaz “A tündér” című verse ihlette a művelődési központ udvarán helyet kapó játszótér megálmodóit. Csakúgy, mint a versben, itt is béka-hadak és sáska-hadak szórakoztatják a nagyérdeműt; Bóbita valóban szárnyat igézett a malacra, hiszen a szárnyas malacos hintát azonnal birtokba lehet venni.

jatszo01

Budavári Mátyás király játszótér

A játszótéren található játékelemeket az álruhás királyhoz, Mátysához kapcsolódó mesék ihlették. A hatalmas 40 méteres középkori vár, függőhíd és bástyák elengedhetetlen tartozékai a meseszép játszótérnek.

jatszo02

Gellérthegyi Vuk játszótér

Dargay Attila animációs filmrendező tiszteletre állít méltó emléket a Vuk játszótér. A játszótéren helyet kaptak a Vuk-ban megismert mesefigurák – a gyerekek felmászhatnak Vuk, Karak és még jó néhány mesefigura hátára. Meghitt hangulatú, kicsiny, családias játszótér a Gellért-hegy tetején. A gyerekek felmászhatnak a kedves mesefigurák hátára.

jatszo03

Pom Pom játszótér, Naphegy tér

A játszótéri játékokon sorra elevenednek meg a méltán népszerű mese szereplői. A központi részen találjuk Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő és Madárvédő Golyókapkodó házát. Annak, aki nem ismerné jól a mesék egyes epizódjait, színes tablók kommentálják az adott játékhoz kapcsolódó történeteket. Így jelenik meg Gombóc Artúr ismert sztorija is, akit először hajóról, majd vonatról is letessékeltek a túlsúlya miatt. (Ezt a hajót lehet jól megmászniuk a gyerekeknek).

jatszo04

Zöld Péter játszótér a Millenárison

A Zöld Péter játszóteret lenti felhívásunk után egyik kedves olvasónk ajánlotta mindannyiunk figyelmébe, ezért álljon itt mintegy ráadásként.

A Millenárison található Zöld Péter játszótér a sokak által ismeretlen Zöld Péter népmesét eleveníti fel. A mesehős Zöld Péter kalandjai a szobrok és játékok által lesznek valóságosak – az egyes játékok összefüggnek egymással és folyamatos interakció alakul ki a gyerekek és a játékok, azaz a mese egyes elemei között. Egy cseppet sem kell aggódni amiatt, hogy nem ismerjük a mesét. A szülőket és nagyszülőket ebben segíti a játszótér bejáratánál kifüggesztett népmese teljes szövege. Bár lehet, hogy a gyerekeket inkább a több mint 20 szobor és a sok-sok játékeszköz köti le, melyek közül az egyik legkedveltebb: a mostoha háza.

jatszo05

(Forrás: nagyszuloklapja.hu)

Ne felejtsd el továbbadni másoknak!

 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!