Kire szokott rászáradni a mézeskalács? Ki szokta megunni? Ki nem tud általában mit kezdeni a maradékkal? Már most gondoljon az ünnepek elmúltára! Desszertnek vagy gyerekeknek tejbegríz helyett.

Hozzávalók:

  • 50 g mézeskalács
  • 275 ml tej
  • 1 ek tejszín
  • durvára tört mogyoró
  • méz

A hozzávalók egy adagról szólnak. A mézeskalácso(ka)t kézzel kisebb darabokra törjük, és beáztatjuk a tejbe. Amikor már nagyjából elázott, egy villával összenyomkodjuk. Melegíteni kezdjük, és még forrás előtt botmixer segítségével egyenletesre dolgozzuk el. Hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk.
Tálaláshoz durvára tört mogyorót pirítunk, az ízét pedig mézzel igazítjuk.

Bliszkó Viktor

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!