Az 1916-ban született Richard Proenneke csak egy kis időt szeretett volna eltölteni a természetben: végül 30 éves kaland lett a dologból.

A férfi Pearl Harbour 1941. december 7-i támadása után állt be a tengerészethez, ahol nem harcolt, csak ácsként szolgált. Évekkel később, miközben új beosztására várt, egy hosszú túra miatt reumás lázat kapott, és leszerelték a hadseregből. A férfi megtanulta a dízelmotorok szerelését, mindig is szeretett horgászni, így elment Alaszkába dolgozni, és halakat fogni.

Amikor nyugdíjas lett, Proenneke szerett volna egy kicsit a természetben élni, élvezni a csendet, a nyugalmat, így beköltözött egy kis lakba a Twin Lakes közelében, majd felépítette a saját kunyhóját.

A terv az volt, hogy egy évet tölt távol a világ zajától, ám a férfi annyira belejött a halászatba, vadászatba, az ehető növények gyűjtésébe és termesztésébe, hogy ott ragadt harminc évre.

A legtöbb eszközét kézzel készítette, életéről feljegyzéseket, fényképeket készített. A 86 éven át élt férfi végül 2003-ban halt meg, de még most is sokakat inspirál a szabad életre, hiszen megmutatta, hogy egy idős ember is képes megélni a természetben.

21

32

458

1159

A férfi életéről film is készült:

Forrás: lemon.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!