A hírességek irigyelt külsejéhez nagyban hozzájárul az is, hogy kellőképpen odafigyelnek arra, mikor mit esznek. Most megtudhatjuk, miből áll a reggelijük:

Julia Roberts és Christina Aguilera csak bio ételeket fogyasztanak: bio tej és tofu nélkül nem indulnak útnak reggel. Roberts emellett szívesen fogyaszt zabpelyhet és avokádót. A zab különösen hasznos, mivel a benne lévő rostok csökkentik a koleszterinszintet.

Alicia Silverstone és Drew Barrymore elkötelezett vegetáriánusok, így az állati eredetű ételeket kerülik, helyettük friss salátát esznek reggelire, sok-sok babbal, lencsével, borsóval és olajas magvakkal.

Jennifer Aniston a zóna diéta követője, így minden egyes étkezését előre eltervezi séfje segítségével. Szakított a klasszikus étrenddel, így gyakran levest vagy rizst fogyaszt reggelire.

A barbadosi éneskesnő, Rihanna hihetetlenül válogatós, ha evésről van szó. Nem szereti a zöldségeket, ugyanakkor rajong a thai és nyugat-indiai konyháért: rengeteg gyümölcsöt és ásványvizet fogyaszt reggelire, hogy formában maradjon. Mihály Tekla szerint is nagyon fontos, hogy a reggelt kellő, de ne túlzott mennyiségű folyadékkal indítsuk. A gyümölcs és a folyadék azonban önmagában nem teljes értékű főétkezés, ám könnyen, például egy pohár zsírszegény joghurttal és egy adag teljes értékű gabonával készült gabonapehellyel kiegészítve azzá tehető.

Justin Bieber és Robert Pattinson húsrajongók: nem tudják elképzelni, hogy akár egy napot is eltöltsenek gyorséttermi ételek, hamburger, szénsavas üdítők nélkül, így ezekből gyakran jut a reggeliző asztalukra is. A dietetikus azonban óva int az efféle reggeliktől: ha fontos számunkra szívünk egészsége és ideális vonalaink megőrzése, az ilyen típusú ételeket magas zsír- és sótartalmuk miatt kerüljük.

Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa elmondta: a kiegyensúlyozott reggelinek tartalmaznia kell teljes értékű gabonából készült terméket (pl. gabonapelyhet vagy pékárut), valamilyen teljes értékű fehérjeforrást (pl. tejet), nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, illetve valamilyen innivalót (pl. ásványvizet, 100%-os gyümölcslevet, teát).

(Forrás: divany.hu)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!