Napraforgó pástétom

Nyers és vegán szendvicskrém, melyet érdemes azoknak is kipróbálni,
akik nem tudják hús nélkül elképzelni a pástétomot.
Hozzávalók:
20 dkg napraforgómag

1 szelet pritaminpaprika

¾ kk asafoetida (vagy újhagyma)

2 ek élesztőpehely

egy csipet őrölt feketebors

1 kk őrölt római kömény

1 tk citromlé

¼ kk kurkuma

2 kk só

egy csokor petrezselyem apróra vágva
A napraforgómagot 6 órára beáztatjuk, majd leturmixoljuk. Adhatunk hozzá egy kevés vizet, de ne legyen túl sok, hogy kenhető krémet kapjunk. Ha megvan, hozzáadjuk az összevágott pritamint, és tovább turmixoljuk. Beletesszük az összes többi hozzávalót, majd jól elkeverjük. Frissen is fogyasztható, de kifejezetten jót tesz neki, ha egy kicsit érleljük az ízeket a hűtőben.

Hémangi/vegavarazs.hu

Oszd meg másokkal is